.

Een eigen woonplek

Waarom het zo belangrijk is om vanuit de opvang snel naar een eigen woonplek te kunnen

Maatschappelijke opvang

Als je dakloos wordt, kom je in de maatschappelijke opvang terecht. Het is fijn dat je dan niet op straat hoeft te slapen, maar in de opvang wonen is niet goed voor een mens. Daarom pleit het Leger des Heils voor een snelle doorstroom van opvang naar wonen. Of als het even kan zelfs voor Housing First. Dat is vaak lastig, want er zijn nog altijd veel te weinig woonplekken voor dakloze mensen, en daardoor blijven ze veel te lang in de opvang.

Wat doet het met je als je te lang in een opvang zit? Hieronder vertellen Marlon en Lucas hoe het is op in de opvang te zitten. Een jaar later, toen ze eindelijk een eigen woonplek hadden, hebben we hen opnieuw gesproken. Hun verhaal is totaal anders. Lees die verhalen ook en trek je conclusie: een eigen woonplek maakt alle verschil!

Het verhaal van Lucas

Lucas wil weer vérder

Lucas wil weer vérder

Na een paar jaar in de daklozenopvang wil Lucas Luigjes weer vérder. Zelf koken, zijn eigen rekening betalen, maar vooral: een eigen huis. “Ik wil doorgroeien...
‘Eindelijk rust, dit is m’n veilige haven’

‘Eindelijk rust, dit is m’n veilige haven’

De daklozenopvang van het Leger des Heils redde hem van de ondergang. Inmiddels heeft hij een huis, een baan, een auto én een zwangere vrouw.

Het verhaal van Marlon

‘Nu kan ik eindelijk de gastheer zijn’

‘Nu kan ik eindelijk de gastheer zijn’

In de 24-uursopvang stond Marlon gevoelsmatig in de wachtstand. Nu hij eindelijk z’n gewenste huisje heeft, kan Marlon weer verder met z’n leven.